Artikler

Transcendental Meditation har vist sig at kunne mindske blodtrykket.

Ny rapport fra den amerikanske ’Hjerteforening’ informerer læger om at Transcendental Meditation (TM) sænker blodtrykket

En rapport fra The American Heart Association, offentliggjort den 22. april, konkluderede at Transcendental Meditation (TM) sænker blodtrykket, og anbefaler at TM kan overvejes i klinisk praksis til forebyggelse og behandling af forhøjet blodtryk (hypertension).

Formålet med rapporten, som har titlen “Ud over Medicin og Kost – alternative metoder til at sænke blodtrykket: En videnskabelig redegørelse fra American Heart Association,” er at informere læger om, hvilke alternative metoder til sænkning af blodtrykket, der ifølge forskning har vist sig at være effektive.

Efter at have vurderet meta-analyser og de seneste kliniske forsøg med forskellige former for meditation fastslog rapporten, at mens Transcendental Meditation kan anbefales til sænkning af blodtrykket, er der ikke tilstrækkelig videnskabelig dokumentation til at anbefale andre meditations- eller afspændingsteknikker.

“Dette er et vigtigt gennembrud i udviklingen af lægelig praksis, da det er første gang, Transcendental Meditation er blevet anerkendt og anbefalet til at tage i betragtning af en national behandlings-organisation, der giver faglige retningslinjer til læger, til de der betaler for sundhedspleje, og til de politisk ansvarlige,” sagde Robert Schneider, MD, FACC, leder af Institute for Natural Medicine and Prevention, som har været den ledende forsker ved adskillige videnskabelige undersøgelser af Transcendental Meditation og hjerte/kar-sygdomme. ”Denne form for vejledende erklæring er hvad sygeforsikringsselskaberne har bedt om i mange år.”

Læs mere her

 

Celebrities talk about TM:

 

USA: 10.000 har lært Transcendental Meditation i løbet af seneste 12 måneder

16. september 2012

Der er flere og flere lande, der kan melde om markante stigninger i antallet af mennesker, der lærer Transcendental Meditation, herunder specielt USA. I løbet af de sidste 12 måneder har mere end 10.000 mennesker lært Transcendental Meditation (dette er eksklusiv de der har lært TM i skoleprojekter) i USA – dette er mere end det dobbelte i forhold til de foregående 12 måneder.

Der er flere faktorer, der har medvirket til denne vækst, herunder en meget fin og markant tilstedeværelse på internettet, samt den store offentlige effekt skabt gennem TV-programmer, som f.eks. fra ’Oprah Winfrey’s Next Chapter’ og fra ’David Lynch Foundation’.

David Lynch Foundation fortsætter med at gå fra success til success, sponserer kurser i Transcendental Meditaiton for skolebørn, indsatte i fængsler, krigsveteraner og andre. Seneste begivenheder inkluderer en konference, ’Resilience, the Brain and Meditation’, som blev afholdt i Washington, D. C., i maj måned. Denne konference så nærmere på hvordan Transcendental Meditation kan hjælpe veteraner, der lider af ‘Post Traumatisk Stress Syndrom’ og blandt talerne var bl.a. W. Scott Gould, US Deputy Secretary, Department of Veterans Affairs.

Andre projekter, der er med til at fremme success er ‘Physicians Affiliate Courtesy Programme’, som hjælper folk i sundhedssektoren med at anbefale Transcendental Meditation til deres patienter. Omkring 250 læger deltager, dette repræsenterer en femdobbelt stigning inden for de sidste 12 måneder.

Kilde: Transcendental Meditation News (Englands TM-nyt), Vol. 19, No. 1 – August 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s